D-Mannosa w proszku │ Energy Ballance
Nazwa mannoza pochodzi od manny, którą Biblia opisuje jako pokarm spożywany przez Hebrajczyków podczas ich podróży przez pustynię Synaj. Manna jest słodkim ekstraktem i występuje w kilku drzewach i krzewach, takich jak Fraxinus ornus , znany również jako popiół manny.
Mannoza jest epimerem glukozy. Jako D-mannoza jest naturalną heksozą i składnikiem wielu roślinnych polisacharydów (mannanów). Jest ważną częścią błon w organizmie. Bakterie E. coli wiążą się z mannozą w moczu w taki sposób, że te szkodliwe bakterie są wypłukiwane podczas oddawania moczu. Escherichia coli (w skrócie E. coli) to wytwarzająca kwasy, Gram-ujemna bakteria w kształcie pałeczki.
Mniej więcej co czwarta dorosła kobieta ma problemy z oddawaniem moczu raz lub kilka razy w roku. Co ósma osoba ma zapalenie pęcherza moczowego, głównie z powodu bakterii grupy coli.
Mannoza odgrywa ważną rolę w odnowie tkanek i komórek. Nie występuje już w diecie i jest pozyskiwany głównie z rośliny aloesu. Można go również znaleźć w specjalnych grzybach chińskich.
UWAGA! Nie należy przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako zamiennik zróżnicowanej diety. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na składniki.
Jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią, cierpisz na schorzenie lub przyjmujesz leki przed użyciem skonsultuj się z lekarzem.